Att koka soppa på fem år gamla nyheter

Jag noterade det blogginlägg som CUF-ordföranden Magnus Andersson postade igår om hur LO i Trelleborg utnyttjar arbetslösa.

Den beskrivning jag läste var upprörande, men jag lät det sedan landa i "arkivet", och tur var väl det.

Det visar sig nämligen vara något så pinsamt som ett blogginlägg byggt på en nästan fem år gammal artikel i Expressen, publicerad 21 oktober 2005, som i sig beskriver ett anmärkningsvärt sätt att hantera arbetslösa men som de facto är nästan 5 år gammal.

Misstag gör vi alla, och det var många som hann haka på "nyheten" innan konstaterandet om åldern blev uppmärksammad, men det här var faktiskt ganska pinsamt.

Magnus Andersson själv har vad jag kan se ännu inte kommenterat sitt misstag trots påpekande.

Mary X Jensen var snabb att rätta sitt misstag att haka på felaktigheten.

Annie Johansson konstaterar i en kommentar till sitt inlägg att det var en nyhet från 2005 tar inte bort det faktum som står i
övriga artikeln. Och den argumentation man ideligen för från LO-håll.
Det gör det inte, men lite färskare exempel än så vore väl på sin plats, eller hur Annie?

Karl Hellberg har inte noterat vad han har hakat på för "nyhet".

Per Ankersjö hakar på "nyheten" och har ännu inte i sin blogg noterat åldern på denna. Det komiska här är istället att han i ett senare inlägg under dagen skriver om att socialdemokraternas strategi är negative campaigning.

Det finns tydliga tecken på nyheter som alldeles uppenbarligen verkar vara placerade av källor som inte alls sitter inne med hela sanningen, men det tar inte bort ansvaret att inte själv blåsa upp något som var en nyhet 2005 till ett argument i striden om makten vid valet 2010.

Men som sagt; alla gör vi misstag och det gäller bara att erkänna sitt misstag. Eller vad säger Magnus Andersson själv?

Andra bloggar om , , , , , , Intressant.se