Café stoppar rullstolsburna och feta från att fika

Nej, det gör man självfallet inte. Men när blir man en människa med samma rättigheter som alla andra?

Vissa anser att det sker redan vid befruktningen. De flesta har en något mer levande bild av det hela och ser våra nyfödda barn just som nya människor med full rätt att inte på något vis diskrimineras precis på samma sätt som alla vi andra oavsett ras, kön eller något annat som inte passar in i den strömlinjeformade idealbilden som kan ställas upp av vissa.

Det jag undrar i anslutning till detta är om de caféer, och restauranger för den delen, som stoppar besökare att ha med sig en barnvagn även skulle hindra en person med rullator eller med rullstol från att ta en fika?

Jag kan förstå platsproblematiken när det dundrar in tio barnvagnar samtidigt, om det nu gör så, men kan ändå inte tro att ett gäng handikappade människor skulle hindras på samma vis. Eller drar man även gränsen när besökaren blir för tjock och kanske inte kommer plats på den lilla yta som caféet har kalkylerat med att idealkunden ska barrikadera sig på?

Besökarna med barnvagnar är unga personer i 30-årsåldern i snitt och borde inte minst vara intressanta att hålla nöjda med tanke på att de har mer än ett halvt liv kvar att fortsätta fika på.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,
Intressant.se