Bra jobbat av Husera

Det finns många därute som fortfarande inte har förstått vilket verktyg för yttrandefriheten och vilken demokratisk kraft det finns på internet med alla växande sociala medier.

Vanliga bloggar är numera vardagsmat, men inte ens detta har många företag förstått när de tror sig obemärkt kunna trycka till den enskilda individen genom hot.

Det senaste exemplet för detta står Johan Folin för när hans beskrivning av hur fastighetsmäklarfirman Husera misslyckats i en fastighetsaffär där Johans flickvän och hennes syster var säljare av ett radhus.

Denna genomgång renderade Johan ett samtal från Mäklarsamfundets VD som hade kontaktats av Husera och man hade synpunkter på hans blogginlägg som i klartext gick ut på att han skulle plocka bort det annars skulle åtgärder vidtas. Johan har dock inga sådana funderingar:

"Om Husera eller Mäklarsamfundet tror att hot om polisanmälan fungerar
för att tysta den här rösten tror de fel. Jag tänker göra mitt yttersta
för att få igång en Streisand-effekt av det här. Mer oväsen tack!"

Här har vi en mäklarfirma och VD:n för Mäklarsamfundet som inte är i närheten av att begripa makten i att tro sig kunna agera mot en enskild individ och tysta ner, honom i det här fallet, för att själva slippa gå till botten med ett märkligt agerande.

Snöbollseffekten har rullat igång och Husera har fått betydligt mer negativ publicitet land och rike kring än vad det någonsin trodde var möjligt med sin 1900-talssyn på relationen säljare och kund och hur man tror sig kunna behandla denna kund utan att riskera något.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se