Bästa svenska musiken på 00-talet

Det decennium som snart är slut har för mig inneburit att jag lyssnat mer på svensk musik än vad jag gjorde på 90-talet.

Jag tror att det beror på en annan typ av liv, inte minst de senaste fem åren med småbarn, som gjort att jag mer har lyssnat på redan upptäckta artister än att, som tidigare, grottat ner mig i a l l t som kommer ut och spelas.

Så är det och därför har jag valt att göra en Spotify-lista med den för mig bästa svenska musiken under 00-talet. Några saknas av den enkla anledningen att de inte finns på just Spotify, men i huvudsak ger det en god bild av mitt 00-tal i form av svensk musik.

De svenska artister som har varit lite större favoriter än andra är gamlingar som Ulf Lundell, Robyn, Weeping Willows, Peter LeMarc och Mauro Scocco tillsammans med nya som Anna Ternheim, Håkan Hellström, Amanda Jenssen, Moneybrother, Veronica Maggio, Timbuktu, Lars Winnerbäck och alla dom som har gjort någon eller ett par bra låtar.

I alla fall finns det då en Spotify-lista innehållande dessa mina svenska favoritlåtar från 00-talet.

Den är fortfarande levande och fylls på när jag kommer på någon låt jag har missat.

Andra bloggar om , , ,