Vellinge är bara en av 188 kommuner som gör likadant

Nu handlar det om Vellinge som inte vill ta emot ensamma flyktingbarn. Det uttalas vidriga saker som inte kan kallas något annat än rasistiska.

Det som sker i Vellinge, en välmående kommun i Skåne, är i första hand inte acceptabelt för att det händer med den typen av argument som politikerna har och på på det sätt som befolkningen där hanterar frågan. Det är faktiskt ett privat bolag som vill ta hand om dessa ensamma flyktingbarn. Det är inte ens kommunen som ska stå för det utan de är bara rädda för att får dit flyktingarna. Detta är unikt för just Vellinge som för en dyster skånsk tradition vidare.

Men problemet sträcker sig till så många andra kommuner runt om i landet som inte heller har någon överenskommelse med Migrationsverket om mottagande av ensamma flyktingbarn.

Det är bara 102 av landets alla 290 kommuner som idag har en sådan överenskommelse:

 Ensamma flyktingarn

Vellinge är alltså bara en av 188 kommuner runt om i hela riket som inte har tillräckligt humana politiker, i alla dess olika konstellationer, som inser det fullkomligt självklara i att ta hand om ensamma flyktingbarn som kommer till vårt land.

Vellinge ska ha allt ovett de nu får. Men det är många andra kommuner, inklusive min egen kommun Bollebygd, som omgående borde rannsaka sina egna beslut eller kanske snarare brist på dessa.

Så om du nu bor i en av alla dessa kommuner som gör som Vellinge, om än inte med lika uttalat rasistiska förtecken, ska kanske börja med att påverka dina egna politiker i frågan om mottagande av ensamma flyktingbarn.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,