Ska vi vara tysta för att inte avslöja internets “hemligheter”?

Helgen som var bloggades det en del om HDMT, en sajt som streamade filmer och tv-serier gratis rakt ut till användaren. Den fick många applåder och uppenbarligen blev belastningen för stor på sajten som nu har tvingats ta ett steg tillbaka förbättra sig. Därefter kommer det att krävas ett medlemskap för att kunna titta.

Att de nu tvingats till detta applåderas inte av alla som hade koll på sajten innan den blev så stort uppmärksammad.

Jag vet inte om de två som har kommenterat mitt inlägg om HDMT, sn8ke och Bagsnatcher, är två av dessa. Men i alla fall ondgör de sig över att inget får vara hemligt och exklusivt någon längre tid innan horder av människor strömmar till sajten för att prova. 

Jag kan förstå att de som visste om sajten innan helgen som var nu tycker det är trist att inte längre kunna använda tjänsten. Men nånstans är det just det här som är internet. Om det inte hade funnits ett intresse från intressenterna bakom HDMT att faktiskt låta vem som helst titta så kunde de utan problem ha satt den i en beta med inloggningskrav redan från början.

Nu valde inte detta och när vetskapen om deras eminenta tjänst sedan sprider sig som ringar på vattnet så sker det som nu hände när tjänsten uppenbarligen inte var dimensionerad för en anstormning.  

Kärnan i allt som sker på internet är länken och att just denna länk till HDMT skulle spridas så som nu skedde var bara en tidsfråga.

Det som händelsevis någon vill ska vara exklusivt och hemligt på internet får omges med murar och lösenord från starten.

Allt annat sprids i den hastighet som tjänsten, eller vad det nu kan vara, förtjänar i uppmärksamhet. Att förvänta sig att internetanvändaren ska vara tyst för att inte avslöja fantastiska hemligheter fungerar helt enkelt inte.

Andra bloggar om: , , , , , , ,