Maud Olofsson har skitit i det blå skåpet

Maud Olofsson har för mig successivt byggt upp en trovärdighet i sitt tuffa sätt och den konsekvens hon har visat prov på. Ett lysande exempel är hur hon har hanterat frågan om stöd till fordonsindustrin och inte minst den debatt som varit om Saabs framtid.

Jag har även tyckt att hon har varit lika konsekvent och trovärdig i sin kritik av Vattenfall och dess VD Lars G Josefsson. Men alldeles uppenbarligen har Maud här skitit i det blå skåpet och tråcklat in sig själv i mer eller mindre stora lögner om vilken information hon faktiskt har haft alldeles för länge för att kunna uttala sig på det vis hon har gjort på senare tid.

Dessutom har det visat sig att hennes kritik går stick i stäv med vad partiet anser sak införas för regler även i Sverige.

Det kanske inte är något som kommer att vara avgörande för alliansens möjligheter att sitta kvar efter valet nästa år. Betydelsen där beror helt och hållet på hur Maud Olofsson väljer att hantera sitt eget debackel. Men det är avgörande för att centern skulle kunna växa så mycket som partiet vill.

Det är en förtroendekris för Maud Olofsson och den kommer att aktualiseras varje gång hon i fortsättningen går ut och kritiserar något på sitt karakteristiska sätt.

Andra bloggar om: , , , , ,