En brinnande lövhög är en allvarlig symbolhandling

Det låter kanske inte så farligt att det brann i en lövhög inatt. Men att den branden skedde i en lövhög utanför boendet för ensamma flyktingbarn i Hököpinge i Vellinge kommun gör det till något som är extremt allvarligt.

Redan i samband med den heta diskussionen för någon vecka sedan uttryckte jag min oro för att något skulle ske när barnen väl var på plats. Den här gången var det bara en lövhög utanför, men det skedde med uppenbart uppsåt och det kan inte betraktas som någonting annat än en symbolhandling riktad mot boendets existens.

Vi vet hur den här typen av handlingar mycket lätt kan inspirera andra att utföra samma sak eller kanske ett snäpp värre, och att det helt plötsligt inte stannar vid hets mot folkgrupp utan även innefattar mordbrand som rubricering.

Det är inte attentat som ska vara det som gör att svenska folket vaknar ur sin smårasistiska dvala och inser att de tyst är med och driver fram ett tuffare klimat gentemot människor som kommer till vårt land. Men tyvärr kan det mycket väl bli verklighet ganska snart.

Protesterna och uppvaknandet mot det som håller på att hända måste komma nu, innan det sker något allvarligt, så att vi slipper se allvarsamma svenskar protestera mot ett attentat som har skördat offer.

Jag kommer ihåg hur det såg ut och hur människor i början av 90-talet kröp upp ur sina gropar och visade sina sympatier för Ny Demokrati och deras syn på flyktingar. Människor man aldrig någonsin trodde skulle uttala ren och skär främlingsfientlighet gjorde detta under de här åren.

Ny Demokrati tog sig in i riksdagen och lyckades med konststycket att äta upp sig själva inifrån. Vi ska inte på något vis tro att samma sak kommer att ske med ett välorganiserat och förberett parti som sverigedemokraterna.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,