Djurrättsalliansens egentliga agenda i grisdebatten

Att vi just nu beskådar årets kampanj för att inte äta kött, gris i det här fallet, råder det ingen tvekan om. Vi får oss minst en sådan dos varje år. Ja, egentligen handlar det officiellt inte om att inte äta kött utan om att vi, med all rätt, ska tycka att det är synd och skam att grisarna behandlas illa.

Avslöjare av grisböndernas svinaktiga (!) beteende är Djurrättsalliansen. De har på ett givet sätt gjort en insats för djurens välbefinnande men de har också en grundinställning som går ut på att vi inte ska äta kött från några djur. Vi ska överleva på vego-kost. Det är en viktig sak att komma ihåg i vad som nu rullas upp.

Det är också viktigt att komma ihåg att Djurrättsalliansen har samlat material under lång tid. De har lämnat lidande djur kvar i sin vidriga miljö och i skydd av mörkret tagit sig hem och redigerat sina filmer istället för att anmäla de missförhållanden som man har upptäckt.

Man skulle kunna säga att de gång efter gång har lämnat misshandlade individer kvar att klara sig bäst de kan. De har inte levt upp till sina egen uppfattning om att djuren ska vara fria från förtryck. För om detta hade uppfyllts så borde de som minsta åtgärd ha slagit larm morgonen efter ett besök i en ladugård med så miserabel miljö som de har dokumenterat.

Så har inte skett. Istället har man samlat material och därmed offrat sina vänner grisarnas liv till förmån för sitt stora avslöjande nu i november 2009.

Det är ett viktigt avslöjande men det är lika viktigt att ta sig en rejäl funderare över Djurrättsalliansens fulla agenda, vad de egentligen vill åstadkomma och vilka kompisar de har vid sin sida i kampen för djurens rättigheter.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant.se