Vad fan håller Lars-Åke Lagrell på med egentligen?

Det borde vara fullkomligt otänkbart att rekryteringen av en hög chef inom vilket företag som helst skulle kunna hanteras så taffligt och klantigt som Lars-Åke Lagrell just nu lyckas göra i sin iver att finna en ny förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget.

En efter en har de heta kandidaterna nu, av olika skäl, hoppat av tåget. Svennis valde sin egen girighet, Hasse Backe valde Svennis och Erik Hamrén har nu valt att stanna i Rosenborg för att fotbollförbundet uppenbarligen inte kan casha upp tillräckligt. Dessutom har även Roy Hodgson valt att tacka nej redan innan han fick frågan.

Att ovanstående fyra namn av olika skäl har tackat nej är inte grundproblemet utan det består i att Lars-Åke Lagrell inte har skött sitt jobb på ett professionellt sätt. Han ska rekrytera sin nye förbundskapten utan att hänga på medias tåg och börja snacka vitt och brett om vem han har pratat med och vart han reser för olika möten.

Nu har de allra hetaste alternativen försvunnit och vad som nu återstår är andrahands-alternativen. Det kan visa sig bli lika bra i förlängningen, men de tränare med internationell rutin som fanns att bearbeta är borta och återstår gör alternativ med betydligt sämre rutin från de här sammanhangen.

Jörgen Lennartsson har gjort ett dokumenterat bra arbete med U21-landslaget, men är han mogen att ta över A-landslaget på egen hand?

Kanske är det nu ändå dags att börja fundera över andra allsvenska tränare som Roland Nilsson och Magnus Haglund.

Om det fortsätter på det här viset så återstår snart bara för Lagrell att ringa till USA och be Pia Sundhage komma hem och ta jobbet. Och sedan är det nog dags för Lagrell själv att pensionera sig från sin tjänst.

Andra bloggar om: , , ,