Spotify offline balanserar på en gåtfull gräns

När Spotify lanserade sin iPone-app så ingick där möjligheten att spara ner sina låtlistor på telefonen för att kunna lyssna offline.

Idag lanseras samma möjlighet även via datorn där det nu går att spara ner låtlistor innehållande upp till 3 333 låtar samtidigt.

Jag tycker självfallet att det är alldeles lysande att kunna göra detta både i telefonen och i datorn, men samtidigt kan jag inte låta bli att fundera över den gräns mellan att ladda ner musik på riktigt och att göra det i Spotify.

Över 3 000 låtar är mycket och kostnaden för detta är 99 kronor i månaden istället för att köpa låtarna.

Ett enkelt exempel, om alla dessa låtarna istället skulle ha inhandlats via iTunes eller någon annan tillgänglig tjänst, är att man hade fått hosta upp närmare 30 000 kronor. Det motsvarar 303 månader, eller 25 års, avgifter för Spotify och då kan man i där dessutom hela tiden byta ut låtarna till helt nya och andra gamla favoriter.

Diskussionen om nedladdning av musik via The Pirate Bay eller någon annan tjänst ställs i ett annat ljus när man börjar fundera över de möjligheter som nu finns med en kombination av en dator och en telefon.

Andra bloggar: Henrik Torstensson, Anders Åhlund

Andra bloggar om: , , , ,