Sossar som förbannar vinster

Ytterligare en dag hemma och jag kunde inte heller denna fredag låta bli att titta på sossarnas kongress.

Av det jag såg var det debatten om skolan som var mest fascinerande att studera.

Istället för att fokusera på de krav på kvalité i vilken skola det än handlar om så behandlade förbluffande många av de som talade istället det faktum att det förekommer vinster hos friskolorna.

Jag kan för mitt liv inte förstå hur ett parti som ena dagen öppnar upp hela sin partisjäl och omfamnar entreprenörer och småföretagare nästa dag förbannar vinster inom skolans värld.

Nu vann inte den sidan av partiet tillräckligt stort gehör för att slå partistyrelsen på fingrarna, men det var påtagligt att kritiken var så kraftig.

För mig som förälder är det av yttersta vikt att kvalitén på utbildningen, och övriga grundläggande delar i skolan, håller den nivå som den ska göra.

Om den gör detta och företaget bakom den eventuella friskola som mina barn kommer att gå i sedan gör det med en vinst som kvitto på en effektiv drift så är det för mig fullkomligt oväsentligt i precis lika hög grad som all annan service och inköp av varor som sker hela tiden.

Att det fokus som fanns i debatten på kongressen även har skapat irritation bland deltagande sossar visar Johanna Grafs blogginlägg efter debatten.

Andra bloggar om: , , , , , ,