Ska dödssjuka barn tvingas lida pga felaktig läkarkritik?
Händelsen från i våras när en läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus greps misstänkt för att ha gett en döende flicka en för hög dos narkos har i minst ett dokumenterat fall lett till att ett annat barn i livets slutskede har tvingats lida mer än nödvändigt.
När jag läser om hur Victor fick genomlida en grym smärta den sista tiden i livet och att det skedde till stor det beroende på att läkarna inte vågade göra ge den medicinering som kunde ha skett enbart beroende på fallet med den misstänkta läkaren så blir i alla fall jag extremt illa berörd.
Det kan inte vara rimligt att ett agerande, som dessutom i efterhand har visat sig ha varit helt fel, påverkar lidandet för ett två år gammalt barn på det vis som skedde för Victor.
För det första borde alla läkare med självaktning på ett tydligt sätt visa prov på sitt yrkeskunnande genom att trots en misstänkt kollega faktiskt göra vad som finns i deras uppdrag som läkare.
För det andra är det en viktig tankeställare för de som unisont ställde sig bakom gripandet av den misstänkta läkaren utan att ha en aning om orsakerna.
Detta påverkade hur Victor tvingades lida.
Andra bloggar om: vård, sjukvård, samhälle, läkare, medicinering