Semester i Pakistan med obefogat förhinder

Man ska inte tala om för andra människor vad dom ska göra och att döma på förhand är inte heller sådär värst lämpligt.

I fallet med Mehdi Ghezali och hans vänner som greps i Pakistan var det dock svårt att inte ifrågasätta. Själv undrade jag om blixten slår ner två gånger på samma ställe.

Igår kom de hem till Sverige igen och uppenbarligen hade jag, och många med mig, så pass fel att det inte längre fanns skäl för de pakistanska myndigheterna att kvarhålla någon av dom.

Men alldeles oavsett att de nu uppenbarligen inte är misstänkta för något så går det inte att komma ifrån det fullkomligt idiotiska i att semestra där de nu gjorde. Med den bakgrund som både Ghezali och de andra hade av tidigare misstankar om samröre med terrorister så är det i alla fall, hur snövita de nu än må vara, ett speciellt smart sätt att agera på.

Nu är de hemma från semestern efter lite extra onödigt och uppenbarligen obefogat trubbel på resvägen. Låt oss nu hoppas slippa få höra namnet Mehdi Ghezali i de här sammanhangen igen.

Vad har vi då lärt oss av detta? Att blixten uppenbarligen kan slå ner två gånger på samma ställe utan att det betyder något mer än en ovanligt nyfiket och mycket vågad planerad semesterresa.

Andra bloggar om: , , , , , ,