SD svänger i arbetsmarknadspolitiken – taktik eller äkta?

En förändrad syn på arbetsmarknadspolitiken som innebär att facket är viktigare och medbestämmandelagen är helt okej. Så anser sverigedemokraterna nu.

Partier förändras i takt med tiden. Frågan är om det här handlar om förändringar som är i takt med tiden eller om det handlar om ren och skär taktik för att lägga sig ännu närmare socialdemokraterna och därmed kunna fånga upp fler missnöjda sossar som önskar det idylliska folkhemmet åter?

För mig handlar det om det sistnämnda. Det är en anpassning som i första hand är taktisk men som bottnar i samma grund som tidigare – invandrare ska inte komma till Sverige och de ska definitivt inte ta jobben ifrån infödda svenskar.

Precis som i alla andra frågor kommer man, alldeles oavsett hur fasaden på politiken ser ut, till samma slutsats gång efter gång. Partiet står fast vid sina värderingar och alla problem som finns i Sverige och som behöver åtgärdas kan lösas genom att hindra fler människor att flytta till Sverige.

Och nu är det bara att invänta kommentarerna som uppmanar mig att vakna upp och att sverigedemokraterna borde behandlas som alla andra partier. Problemet är bara det att dom är inte som alla andra partier. Dom är det enda främlingsfientliga partiet och som dessutom har en rejäl möjlighet att ta sig in i riksdagen nästa år.

Alla partier ska granskas grundligt, till botten av sina värderingar, och detta skiljer sig åt beroende på vilket parti vi pratar om. När det gäller sverigedemokraterna ska de granskas till botten av sin ideologi baserat på de värderingar de står fast vid och som grundar sig i att alla problem beror på invandrare som kommit till Sverige.

Andra bloggar om: , , , , , ,