Rapporteringen om “Reinfeldts bastu” är tramsigt lågvattenmärke

Dagens lågvattenmärke står Politikerbloggen för som har fått kvällspressen att gå i spinn över att "Reinfeldts bastu" på Harpsund ska ha renoverats för 1,9 miljoner kronor.

Det handlar inte bara om att det har byggts en ny bastu utan om att det har skett en renovering av hela den västra flygeln som bland annat visade sig finnas fuktskador, något som har påverkat kostnaden. Det handlar alltså inte om ett bastubygge för 1,9 miljoner kronor.

Det är en tramsig rapportering av något som inte är en politiskt färgad renovering utan en renovering av statens egendom och som dessutom inte är initierad av Fredrik Reinfeldt.

Det är en ohederlig rapportering men det är knappast något annat att vänta sig ifrån Niklas Svensson på Politikerbloggen.

Med några få undantag, i mandatperioder räknat, har möjligheten att nyttja Harpsund besuttits av socialdemokratiska statsministrar. Senast var det Göran Persson från 1996-2006.

Om man ska lägga debatten om skötseln av Harpsund på samma låga nivå som den om "Reinfeldts bastu" så kanske alla kritiska röster idag ska fundera över varför i helvete Göran Persson skötte om underhållet på Harpsund så illa att det krävdes en så omfattande renovering innehållande blanda annat fuktskador.

Eller var det Ingvar Carlssons fel? Kanske sträcker det sig ända tillbaka till Tage Erlanders tid?

Andra bloggar om: , , , , ,