Okritiska intervjuer med Jimmie Åkesson

De senaste dagarna har jag hört ett par-tre olika intervju-tillfällen med sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Genomgående kan man säga att de som intervjuat har haft en tydligt skeptiskt inställning till sverigedemokraterna redan på förhand. Inget konstigt med detta egentligen.

Lika genomgående kan jag konstatera en påfallande okritisk och väldigt snabbt nöjd inställning från de som intervjuat. De har i alla fall inte på något vis följt upp frågeställningarna som skett och de milt uttryckt vaga och uppenbart främlingsfientliga svar som Jimmie Åkesson har delat med sig av.

Hos Thomas Nordegren i P1 i torsdags var det småmysigt utan någon vettig uppföljning och i ett par tv-inslag igår var det ännu värre.

Det skrivs kritiska texter om partiet men så fort det handlar om en intervju med Jimmie Åkesson själv är det extremt mjukt.

Om media nu, vilket tycks vara fallet, har tänkt sig att faktiskt släppa fram sverigedemokraterna på ett helt annat sätt än tidigare så måste man också vara betydligt mer taggade och förberedda på att faktiskt följa upp och få fram mer än de där platta tankarna om att inget annat parti än sverigedemokraterna står för en politik som kan återupprätta ett folkhem av gammal klassisk modell.

Alla förslag, precis alla, går ut på att det är invandringspolitikens och det mångkulturella svenska samhällets fel att det inte är så idylliskt som sverigedemokraterna vill att det ska vara.

Om inte journalisterna, trots att de nu medvetet släpper in sverigedemokraterna i matchen på ett helt annat sätt, har förmågan att ta den match som krävs så vet jag inte riktigt hur de bakomliggande syften och idéer som har en mycket mörk grund ska komma ut till allmänhetens kännedom. Vad kan vi som bloggare göra?

Att locka med en idyll som inte är realistisk baserad på att allt är invandrarnas fel måste på alla sätt motarbetas.

Andra som bloggar om SD: Kent Persson, JJN

Andra bloggar om: , , , , , ,