Drömmen om Svennis är krossad av hans girighet

Det har länge funnits en dröm om att Sven-Göran Eriksson skulle bli svensk förbundskapten i fotboll. Den har funnits hos mig och den har funnits hos många andra.

I takt med att tiden har gått har detta sett mer och mer osannolikt ut, men trots att han tog jobbet i Notts County i somras trodde jag ändå att detta skulle kunna vara en språngbräda för honom att ta sig an landslaget när Lagerbäck väl avgick.

Nu när Lagerbäck meddelat sin avgång så fanns givetvis Svennis där som ett omtalat alternativ och uppenbarligen har han också varit intresserad av att ta det för svensk fotboll ärofyllda uppdraget. Problemet var bara att han uppenbarligen är betydligt mer knuten till Notts County än vad jag trodde.

Han ville bli förbundskapten för det svenska landslaget samtidigt som han fortsatte att vara sportchef i den engelska klubben. Detta tillåter inte fullt naturligt Notts County och detta ska inte heller Svenska Fotbollförbundet acceptera. Svenska landslaget behöver inte en ledare som har det uppdraget som en bisyssla vid sidan om ett annat heltidsarbete.

Nu sägs det att det är Notts County som hindrar Svennis från att bli förbundskapten. Det är helt fel.

Det som hindrar Svennis från att säga "ja tack" till Lars-Åke Lagrell är den uppenbara girighet som har fångat Sven-Göran Eriksson genom åren. Han vill ha kvar sitt ekonomiskt fördelaktiga jobb i England för att kunna jobba betydligt billigare för det svenska landslaget.

Han väljer pengarna framför ett ärofyllt uppdrag. Det är hans val men ingen ska komma och påstå att han inte hade kunnat tacka ja om han bara hade velat.

Om han anser att det är mer spännande att vara sportchef i ett engelskt division-4 lag istället för att bygga ett nytt svenskt landslag så är det hans val.

Girigheten har låtit honom avgöra valet och som förhoppningsfulla fotbollsintresserade svenskar ska vi kanske vara tacksamma över detta. För vem vet när han hade hoppat på nästa tåg fyllt av pengar från en utländsk storklubb?

Andra bloggar om , , , , , ,