Anton Abele behöver några år till på nacken

När jag i fredags läste, och kommenterade, vad Anton Abele skrev på SVT Debatt var det helt och hållet baserat på just vad han skrev i den artikeln som handlade om det alltför hårda klimatet på bloggar och andra sociala medier.

Vad jag då inte visste var hur hans andra alster i olika format ser ut.

Det är mycket viktigt att uppmuntra unga människor att förstå och våga vara med och diskutera samhällsfrågor och bli aktiva inom politiken. Samtidigt är det lika viktigt att inte låta saker passera bara för att det handlar om en ung kille med engagemang och ambitioner. Det kanske inte riktigt är läge att kandidera i moderaternas provval till riksdagen om man mer framstår som överenergisk och med en smula taskig självinsikt om sin egen framtoning.

Vad han gör är det som många politiker borde göra. Han har satt upp sin egen kampanjsajt och han finns på Twitter och Youtube. Det är en bra grund för att nå ut med sitt budskap och tillsammans med ett brinnande engagemang ser det ut som ett vinnande koncept.

Tyvärr blir det istället mer eller mindre roliga klipp på Youtube som är mycket svåra att ta det allra minsta på allvar.

För moderaternas skull och inte minst för Anton Abele själv så vore det en välgärning om någon lugnt och sansat förklarade för honom att det han gör inte går att ta på det allvar som grundbudskapet förtjänar. Risken är nämligen att han kommer att få tillräckligt många röster för att kunna fortsätta i sin ambition att nå riksdagen nästa år.

Han behöver minst en mandatperiod ytterligare på sig att fila på sin profil innan han är färdig för att bli en av de yngsta riksdagsledamöterna.

Just nu blir det alldeles för mycket Hey Baberiba över det hela.

Engagemanget från hans sida behövs, men sättet att argumentera på och framtoningen är fortfarande alldeles för svagt.

Låt Anton Abele arbeta för moderaterna, bakom kulisserna, så att han på så vis kan vara med och återigen göra moderaterna till ett parti som ungdomar lyssnar till.

Andra bloggar om: , , , , , , ,