Mona Sahlin är offer för svensk jantelag

Det är upp till de flesta av oss att använda våra egna pengar så som vi önskar. Men det finns personer som måste tänka på mer än att ha roligt för stunden.

En av dessa är Mona Sahlin. Som partiledare för socialdemokraterna och de värderingar som hon och hennes parti står för så finns det enligt vissa en rad olika saker som hon inte bara kan göra på ett visst vis för att det är mest praktiskt.

Mona Sahlin har nu åkt specialchartrat plan till Mallorca för att fira Micael Bindefeld som fyller 50 år För detta får hon stark kritik från många håll och jag måste säga att, trot att jag inte har något större förtroende för Mona Sahlin, så kan jag inte fatta den kritiken hon nu får.

Även om det är andra proportioner så går det ändå att dra paralleller till Göran Persson och hans herrgård i Sörmland. Den kritik han fick för detta grundade sig i att han som sprungen ur arbetarklassen och partiledare för socialdemokraterna inte borde bosätta sig på det högburna viset.

Ska inte en partiledare för sveriges största parti kunna åka iväg, specialchartrat eller inte, för att fira en gammal god vän på hans 50-årsfest utan att det ska kritiseras och ligga henne i fatet?

Om det finns ett problem bland socialdemokrater med detta så borde man så snart det är möjligt se till att minska deras partiledares lön till en nivå som mer rimmar med det folk hon uppenbarligen ska leva på samma ekonomiska nivå som.

Så länge hon betalar ur egen ficka, vilket givetvis är förutsättningen, så finns det inget i detta som jag anser ska ifrågasättas av någon. Dessutom har det inte vad jag kan finna ens avslöjats hur mycket pengar det handlar om. Problemet är att hon har flugit "specialchartrat".

Det är tramsigt, det är korkat och det är ett utslag av svensk jantelag när den är som allra störst.

Andra bloggar om , , , ,