Mehdi Ghezalis oskuldsfulla semester till Pakistan

Vem av alla som blint ställde upp bakom Mehdi Ghezali anser fortfarande att det var rätt?

Handlade det kanske bara om att kunna kritisera USA istället för att faktiskt inse att han kanske inte satt där på Guantanamo-basen helt utan orsak.

När han sedan kom hem till Sverige, och satt där tillsammans med Gösta Hultén på presskonferensen, så behandlades han av media mer eller mindre okritiskt och framställdes som ett oskyldigt offer som var på fel plats vid fel tillfälle.

Nu ser vi att det faktiskt inte handlade om något oskyldigt offer utan om en person som helt och fullt har vigt sitt liv att tjäna terrorism och försöka förstöra för demokratiska krafter runt om i världen.

På något annat vis kan man inte tolka att en person som själv påstått sig vara oskyldig återigen beger sig till Pakistan och trakter som är så osäkra att ingen turist ens skulle komma på tanken att åka dit. Det är inte en blixt som slår ner två gånger och återigen anklagar en oskyldig svensk medborgare för samröre med terrorister.

Det handlar om en person som redan i samband med gripandet 2001, och den efterföljande vistelsen i fängelse, skulle ha ställts till svar för de anklagelser som fanns istället för att få komma hem till Sverige som ett offer för olyckliga omständigheter.

Det finns självfallet ett skäl till varför UD informerar Pakistan om att Mehdi Ghezali reser ut ifrån Sverige. Misstankarna var aldrig avskrivna, snarare tvärtom, men ett diplomatiskt spel med andra vassare kort gjorde att USA lät Ghezali komma hem till Sverige den gången.

Andra bloggar om: , , , , , ,