Börjar Marcus Birro blogga hos en sekt?

Är det så att jag har missat någonting om hur internet fungerar och vad passagen.se är för något?

I alla fall är det så att Marcus Birro, än en gång, har bestämt sig för att börja blogga och detta ska ske hos just passagen.

På passagen framställs det som om det skulle vara något annorlunda att blogga via passagen jämfört med vad Birro har gjort tidigare. Passagens bloggare Maria Moberg blev upprörd över att Birro slutade för att han tyckte att "De anonyma nätmobbarna krossade min kärlek till bloggen".

Hon
påstår sig veta att passagen är en plats på nätet där kärlek, stöd och uppmuntran är
större än mobbning och hon vill nu att Birro ska få uppleva detta.

Har passagen någon form av stängd blogg eller är det inte möjligt att följa andra bloggar på samma vis där som i övrigt? För om det mot förmodan inte är på det viset så kan jag inte fatta varför det skulle vara vare sig enklare eller svårare att få möta kärlek, stöd och uppmuntran från sina läsare där.

Det låter mer som lite perspektivlöst alternativt att passagen har pyntat upp tillräckligt med pengar till Birro för att få honom att börja blogga där. Eller kanske både och.

Jag fattar under alla omständigheter, med bakgrund av varför han
slutade, inte skillnaden mellan att blogga kvar på egen domän eller att
istället börja blogga hos passagen.

För övrigt gillar jag Birro och hans bloggande till den allra största delen. Oavsett om det sker på passagen.se eller någon annanstans så kommer jag att läsa det med samma utgångspunkt som tidigare. Varken mer eller mindre kärleksfullt.

Uppdatering:

Förresten; vilken är skillnaden mellan en passagen-blogg och den blogg, med både fotboll och privata tankar, som Birro hela tiden har fortsatt med hos Expressen?

Är Expressen också en sekt kommentarer enbart av godhjärtade och insmickrande kommentarer eller handlar det helt sonika, precis som jag antydde, om hur mycket pengar som bloggandet ger?

Uppdatering 2:

Det handlar inte om pengar. I alla fall inte enligt den tweet Birro själv skrev för en stund sedan.

Andra bloggar om: , , , , ,