Blogge kastar definitivt in handduken

I ärlighetens namn ska sägas att det inte har varit mycket till bloggande att hänga i julgranen under 2009 från hans sida. Men ändå är det tråkigt att läsa dödsrunan över Blogge Bloggelitos blogg.

Han konstaterar att bloggen sedan länge har passerat gränsen för relevans och att den numera mest är en parodi på sig själv. Samtidigt lämnar han dörren öppen för att dyka upp här och där i andra former och sammanhang.

När det blir en tvångskänsla att blogga så faller mycket av vitsen med det som ska vara spontant och livskraftigt. Antingen hittar man en annan väg med sitt bloggande, kanske i kombination med den ständiga utveckling som sker inom sociala medier, eller så lämnar man helt sonika in sin avskedsansökan och lämnar den plats som blivit en sådan börda.

Det som är tråkigt är att en av de allra mest briljanta bloggare som har funnits de senaste åren försvinner från det som blivit ett varumärke och som gav oss bevingade ord som bloggbävning. Samtidigt så tror jag att vi kan lite på att han dyker upp igen när inspirationen återkommer, i ett annat namn och med nyfunnen inspiration.

Samtidigt så behöver vi andra som bloggar våra inspirationskällor som triggar oss till nya tankar och texter. Blogge var en av dessa och nu finns det en plats att fylla på den kant där liberalismen flödade som allra mest bland svenska bloggar.

Med ett år kvar till ett mycket viktigt val känns det som om de svenska bloggar som ägnar sig åt politik och samhällsfrågor går på någon form av sparlåga. Brist på inspiration eller ren förbannad leda över sitt bloggande? Jag vet inte, men jag hoppas att det tänds några nya gnistor som inspirerar oss snart.

Andra bloggar om Blogges finito: Deep Edition, Loke, Opassande

Andra bloggar om: , , , , , , ,