Uggla är ursinnig på Sony Music – inte på Spotify

Jag har inte den blekaste aning om hur många spänn Magnus Uggla relaterar till när han säger att 6 månaders inkomster ifrån Spotify motsvarar vad en halvdan gatumusikant drar in på en dag. Det kan ju faktiskt vara så att det inte är så många som lyssnar på hans musik och att det är därför hans inkomster är i gatumusikant-nivå.

Sedan är det inte Spotify han är ursinnig på i sitt blogginlägg utan hans skivbolag Sony Music som han anser har sålt ut de upphovsmän man företräder till ett bolag där man själva är delägare. Spotify som tjänst lovordar han.

Problemet som jag ser det är att de stora skivbolagen fortsätter att vara en extremt dyr mellanhand för artisterna. De försöker fortfarande att tjäna stora pengar på sina artister och de gör vad de kan för att hitta nya inkomstkällor.

För Sony Music var Spotify en möjlighet och problemet som Magnus Uggla och en rad andra artister borde ta tag i är att lämna sina nuvarande skivbolag och starta ett musikförlag, eller annat mer ekonomiskt distributionssätt, som fördelar de inkomster som existerar på ett sätt som motsvarar verkligheten 2009.

Andra bloggar om , , , ,