Spotify i din iPhone – Premiumkunderna strömmar till

Det är ett välkommet besked som har sipprat ut det senaste dygnet. Att Spotify och deras app för iPhone har godkänts av Apple är något som kommer att ytterligare förändra sättet på hur man lyssnar på musik.

När det inte ens på bussen, i bilen eller ute på joggingturen kommer att behövas en massa nedladdad musik för att kunna lyssna är ett skifte i synen både på nedladdning och köp av enskilda låtar eller album. Det som under det senaste året har förändrats i datorn när Spotify gjorde sitt intåg förra hösten kommer nu att först finnas för iPhone och sannolikt mycket snart även för andra mobiler.

Spotify har lyckats i steg ett med att fånga uppmärksamhet och skaffa sig, i första hand, gratislyssnare via datorer. Nu har man i steg två lyckats övertyga Apple om att de ska få finnas i deras telefoner och detta leder med automatik till att de betalande kunderna sannolikt kommer att öka radikalt i omfattning.

Personligen tror jag att jag det senaste året har köpt en cd-skiva, av en artist som inte finns på Spotify, och betalt för nedladdning av ytterligare en eller ett par nya album. I övrigt har Spotify gjort arbetet gratis för mig och nu lutar väldigt mycket åt att jag kommer bli en av alla som börjar betala 99 kronor i månaden för ett Premium-konto.

Andra om Spotify och iPhone: Kulturbloggen, Nikke Index 

Andra bloggar om , , , , ,