Henkes skada bereder plats för framtiden i landslaget

Det är tråkigt om Henke Larssons fantastiska karriär ska tvingas till ett avslut på grund av den skada han drabbats av. För Helsingborg är det sannolikt skillnaden mellan att slåss om ett SM-guld eller att hamna på fjärde-femte plats istället.

För landslaget ser jag det dock inte som ett problem. För om vi ska vara helt ärliga så har han inte alls varit så bra i landslaget de senaste 2-3 åren att det har motiverat att han har upptagit en plats i startelvan istället för någon yngre spelare som hade kunnat skaffa sig nödvändig rutin för att bli ett piggare och bättre komplement till Zlatan än vad Henke har lyckats vara.

Det är mycket möjligt att han har varit lika bra som de han har tampats med, men han har inte varit så bra att det har motiverat hans heliga plats i startelvan.

Och även om nu Henke skulle vara så ovärderlig för landslaget som många
påstår så är landslaget ändå i ett läge när det ovillkorligen måste
till en förändring för framtiden. Henkes skada, kort- eller långvarig,
kan vara ett av de tvångsmedel som finns och behövs för att detta ska
ske.

Om nu inte Marcus Berg totalt har däckats av sin magsjuka så borde han vara given vid Zlatans sida under höstens landskamper.

Henke är envis som synden och har ändrat sig så många gånger för att det inte går att komma ihåg alla nej som sedan blivit ett ja. Det är upp till honom att besluta om hur det blir, men just landslaget borde vara ett avslutat kapitel alldeles oavsett.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,