Hade en pappa fått tillbaka vårdnaden?

För det första är det tragiskt att varken en mamma eller en pappa är oförmögna att ta hand om sina barn.

Det som sedan väcker min förvåning i fallet med mamman som skadat sina barn med spikar och glasbitar är att det handlar om en kvinna som redan tidigare har varit av med vårdnaden om sina barn, 5 och 7 år, men återfått den i maj 2008. Efter detta har hon alltså utsatt sina barn för så grova övergrepp.

Hur har en kvinna kunnat återfår vårdnaden utan att barnens trygghet redan från början, i maj månad förra året, har tillgodosetts på ett bättre sätt?

Jag var inne på resonemanget redan för någon vecka sedan, efter Alexandra Pascalidous kolumn i Metro, och jag ställer samma fråga som då: Tror ni att en pappa  som förlorat vårdnaden om sina barn skulle ha återfått den igen?

Det allra mest bedrövande är dock, som jag skrev inledningsvis, att det inte fanns en pappa där redan ifrån början som kunde tagit vid när en sjuk mamma inte klarade av vårdnaden.

Tyvärr finns det så många barn därute som drabbas av föräldrar utan förmåga och behovet av stöd och hjälp för dom, i det stora och det lilla, är enormt.

Har ni ett gott hjärta och möjligheter så är ett första steg att hjälpa både barn och föräldrar med ett avlastningsbehov i vardagen att att bli kontaktfamilj i kommunen där du bor.

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se