Blondinbella höjer sin omsättning med drygt 400 procent

DN försökte sig på att sänka det som de anser var Blondinbellas uppblåsta omsättning för sitt bloggande och att det var med detta som bloggbubblan sprack.

Blondinbella har nu gett svar på det som tidningen skrev och om man ska lita på hennes egna uppgifter så har DN, ännu en gång får man väl säga, gjort dålig research. Det hon säger är att den omsättning på 433 000 kronor som DN har räknat på inte alls avser 16 augusti 2007 och slutade den sista december 2008 utan istället bara visar upp vad som kommit in under de sista fyra månaderna 2008.

Istället för den omsättning per månad på 26 000 som DN räknat fram ger det en omsättning på knappa 110 000 per månad. Aftonbladet valde att räkna fram en vinst på 7 000 månad istället för de 113 000 som nu verkar var det korrekta.

Det är en viss skillnad, eller som Blondinbella själv väljer att uttrycka det:

"Men en vinst på 113 000 kronor efter skatt på fyra månader som 17 åring är coolt!"

Om det hon själv säger är det svårt att påstå något annat. Omsättningen per faktisk månad som det rullat in pengar blir drygt 400 procent högre än den DN kom fram till.

Om DN kommer att kommentera det hela eller överväga hur mycket bubbla som har spruckit vet vi ännu inte. Men visst borde man ha ställt några fler kontrollerande frågor till huvudpersonen själv innan man gjorde sitt konstaterande.

Andra bloggar om: , , , , , ,