Zlatan – vår störste fotbollsspelare genom alla tider.

Så det blev Barca till slut ändå för Zlatan. Även om det återstår läkarundersökning och en del andra formalia så finns det väl egentligen inget annat hinder kvar efter det att Eto'o kom överens med Inter.

La liga-premiär 30 augusti mot Sporting de Gijôn och innan dess ett enormt fokus, inte minst från Sverige, på Zlatan som person.

Han kommer givetvis att ha enorma förväntningar på sig och dessutom är Barca i en situation där man är regerande mästare och jagat byte inte minst av Real Madrid som har storsatsat. Men är det något som i alla fall Zlatan är van vid så är det att vara ett jagat byte, både som spelare och i ett lag som är regerande mästare, så det bör inte vara en faktor i hans fall.

José Mourinho uttalar sig nu lite korkat och påstår att Zlatan inte var älskad av Interfansen och att de inte kommer att gråta att han försvinner och de kommer att älska Eto'o.

Hur det är med hur älskad Zlatan har varit i Inter och Italien vet jag inte, även om de allra flesta är älskade så länge det går bra. Men han har varit den avgörande faktorn för att Inter har lyckats vinna Serie A de senaste åren. Inter kan säkert vinna igen, men jag har svårt att se Eto'o som den avgörande faktorn på samma vis som Zlatan har varit.

Under alla omständigheter är Zlatan Ibrahimovic redan nu sveriges störste fotbollsspelare genom alla tider och i november finns det inte något som hindrar honom från att hämta hem guldbollen för fjärde gången på fem år. Detta alldeles oavsett hur starten i FC Barcelona kommer att te sig för honom.

Andra bloggar om: , , , , , , , , Intressant.se