Vad kan Piratpartiet göra i Bollebygd?

Det behövs en mycket bättre bas att stå på för att Piratpartiet på allvar ska kunna vara ett alternativ i riksdagsvalet nästa år.

Då måste det kunna tas ansvar för stora delar av de politiska frågeställningar som alla etablerade partier måste kunna göra. För mig räcker det då inte med deras program ifrån EU-valet i början av juni.

Till ett deltagande i riksdagsvalet, där det bevisligen finns ett under lag att utgå ifrån, så öppnas det nu även upp för en satsning i kommunalvalet i utvalda kommuner. Aktuella just nu är Oxelösund och Nyköping.

En av de frågor som ska drivas kommunalt är den om kommunernas licensierade programvaror, vilket i klartext innebär att byta ut Microsoft och IBM mot gratisalternativ.

De pratas även om skol- och sjukhusfrågor av den enkla anledningen att man inte tror att licensfrågor på programvara är tillräcklig för att lyckas kommunalt. Jag tror definitivt att de har rätt. Det handlar om att identifiera ett antal frågor som berör människor i deras vardagsliv – i radhuset, villasamhället, lägenheterna och det som berör den enskilda individen och är viktigt där.

Det handlar om att bryta ner integriteten på gatunivå. Hur är det med tryggheten att vistas utomhus i parker och på gång och cykelvägar? Hur ser det ut med möjligheterna att våra barn för den individuella behandling som de har rätt till i förskolan och den "riktiga" skolan? Används resurserna i den kommunala kassan på ett sådant vis att det utgår ifrån varje enskild samhällsmedborgare i första hand?

Jag vet inte, men det är några kommunala frågor som jag skulle gilla om Piratpartiet satte upp på sin agenda när eller om de skulle kandidera i min hemkommun Bollebygd.

Vad säger ni andra som sympatiserade med Piratpartiets frågor i EU-valet, vad vill ni att partiet ska lyfta fram på kommunal nivå?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant.se