Unkna försök att misstänkliggöra Piratpartiet

Att Piratpartiet har rört om rejält i den svenska politiska grytan råder det numera inga som helst tveksamheter om.

När det meddelas att Henrik Alexandersson (HAX) ska arbeta för Piratpartiet i Bryssel som Christian Engströms högra hand så drar Expressen fram det faktum att HAX på 90-talet filmade porrfilm för Carl Serungs verksamheter. Han insåg att det inte sammanföll med den människosyn som han själv har och avslöjade istället det hela med utsmugglade filmer som visades i "Kalla Fakta" och som sannolikt finns som bevis hos just Expressen.

Just detta faktum, att han valde att avslöja verksamheten, verkar både Lars Ohly och Mona Sahlin helt ha missat. Istället anklagas både han och Piratpartiet för att ha en "unken människosyn". Läste de ens hela artikeln innan de uttalade sig?

En relevant frågeställning i det här sammanhanget, när det är just Ohly och Sahlin som uttalar sig, är hur länge man ska fortsätta försvara saker som man har gjort för många år sedan och därefter tagit avstånd ifrån? Hur länge ska man försvara misstag som har skett med missbruk av kontokort eller att ha varit kommunist?

Ska det kritiseras så tror jag nog att det handlar om att plocka fram argument istället för tandlösa anklagelser eller märkliga associationer.

Andra bloggar om , , , , , , , , Intressant.se