Studenter som super och deras ekonomi

Att det är en hög grad av nyhetstorka lockar fram nyheter som den att var tionde student super så mycket att det är skadligt för deras hälsa.

Vi har hört det förut och det lockar hos mig fram samma funderingar som tidigare. Antingen handlar det om att studenter som super så skadligt mycket redan från början har alkoholproblem eller så har de helt enkelt en kombination av för mycket tid och för mycket pengar att supa för.

Hur var det med studenternas ekonomi egentligen där 25 procent överväger att hoppa av studierna på grund av en för dålig ekonomisk situation? Vilket är det som prioriteras – riktig mat och en utvilad kropp för att prestera så bra som möjligt eller festande i överflöd med bristande kunskaper som resultat?

Men givetvis är det inte någon av de 10 procent som super för mycket som också anser att deras ekonomi är så dålig att det överväger att hoppa av. Eller?

Det handlar självfallet inte om att problemen inte ska tas på allvar, tvärtom, men det handlar inte bara om att få enskilda individer att leva ett sundare liv. Det handlar även om attitydförändringar inom den svenska högskolevärlden. Uttalade målsättningar måste börja efterlevas och inte bara sitta och se fina ut i en policypärm.

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se