Pandemihotet – nyhetstorka eller på allvar?

De senaste veckorna har vi sett accelererande rapportering i svensk media om den "nya influensan", A/H1N1, och hur denna pandemi nu drabbar alltfler och hotar att lamslå oss under hösten.

Ena dagen är det en tredjedel av befolkningen som ska drabbas och en annan dag är det hälften av alla på landets arbetsplatser som kommer att bli sjuka och dränera företagen på personal.

Ena dagen är det av stor vikt att så många som möjligt vaccinerar sig och en annan dag är det ytterst tveksamt om man ska utsätta sig för de okända risker som även en vaccination kan medföra.

Socialstyrelsen ifrågasätts nu för vilken strategi som förs och precis Kulturbloggen så riktigt påpekar så kan man undra om vilka bevis som finns för den skräckpropaganda som nu manglas ut och att "medier och Smittskyddsinstitutet riskerar sin trovärdighet och leker med elden".

Är det verkligen så allvarligt som det påstås eller handlar det om en kraftig brist på riktiga nyheter och att vi istället har drabbats av den kanske största nyhetstorkan i mannaminne?

Andra bloggar om: , , , , , , Intressant.se