Orkar Klüfts kropp komma tillbaka?

Carolina Klüft sliter av tre muskelfästen i baksidan av låret och är borta resten av säsongen. Själv är hon ledsen men fast besluten att komma tillbaka.

Att ha motivationen att rehabilitera sig är givetvis en förutsättning för att lyckas ta sig tillbaka. Min fundering, baserat på hennes inställning är egentligen om hennes kropp verkligen håller för att tävla på yppersta nivå?

Under de sista säsongerna som sjukampare var hon alltid skadad någonstans vilket hämmade hennes möjligheter att prestera så bra som hon hade kunnat göra fullt frisk. Det räckte ändå för att gå obesegrad ur den disciplinen. I längdhopp har det varit problematiskt och hon har egentligen aldrig varit i närheten av att prestera så bra som hon gjorde som sjukampare en gång i tiden.

I lördags kom en föraning om att det fanns problem i hennes lår och i måndags brast alltså tre muskelfästen efter en till synes "enkel" glidning på plankan.

Det kanske inte var så bagatellartat som det såg ut, men om kroppen är så skör så undrar jag om det verkligen går att få den att hålla för några 7-metershopp?

Det så stolta svenska friidrottsundret ser just nu ut mest som spillror av en storhetstid som vi kanske aldrig får uppleva igen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , Intressant.se