Näthatet är ett samhällshat

Alla som bloggar i någorlunda omfattning med läsare som överstiger mer än tio har förmodligen fått in kommentarer som är fullkomligt korkade påhopp utan koppling till själva inlägget. Det kommer från personer som inte ger sig tillkänna och de återkommer sällan mer igen. Visst finns det envetna troll som försöker att hetsa dig till en debatt i dyngan, men om du undviker att själv lägga dig i dyngan så tystnar de oftast.

Den ständigt pågående debatten om alla elakingar som verkar finnas på nätet fortsätter i regi av gammelmedia. Det är Birrro och det är Gynning som gnyr och slutar blogga.

Det finns inget normalt funtad människa som applåderar mer eller mindre oförskämda kommentarer i anonym form, men precis som Mymlan skriver på Newsmill så är det inte speciellt charmerande, att som offentlig person med många egna starka åsikter både som sak och person, inta en offermentalitet när man själv utsätts för onyanserade påhopp.

Det handlar om att inse att de som hackar och stökar till det är en liten klick på nätet precis som överallt annars i livet. Att dra alla över en kam är fel melodi och slår bara tillbaka på Birro och Gynning själva. Att dessutom inte ta debatten med sina fans exempelvis på Twitter utan bara basunera ut sitt budskap utan att svara på kommentarer är riktigt illa.

Om det nu handlar om ett hat, och inte bara puckade anonyma personer som vill djävlas, så är det en spegling av det samhälle vi lever i och inte ett problem som kan isoleras till internet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Intressant.se