Mona Sahlin fjäskar med pensionärerna

Är det inte lite märkligt att Mona Sahlin försöker locka väljare genom att utlova skattesänkningar i den tid av ekonomisk kris som vi nu befinner oss i?

För att följa all den logik som Mona Sahlin själv har försökt att framhäva när hon de senaste åren kritiserat alliansens skattesänkningar så borde hon istället, i konsekvensens namn, vågat sticka ut näsan och säga att hon kommer att höja skatten för alla löntagare och på så vis minska den orättvisa hon påstår sig vilja rätta till tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet. Istället väljer hon att utlova skattesänkningar för landets pensionärer.

Saken är bara att hon skulle aldrig våga säga att hon vill höja skatten för löntagare. Istället handlar det om taktik och att fjäska till sig återvändande väljare i pensionärsleden. Dessutom handlar det om att pensionärerna måste återgå i jobb för att dra nytta av skattelättnaden.

En socialdemokratisk morot som man får om man låter sig piskas ut i arbete igen. Hur många pensionärer har viljan och kraften att göra det för en mindre skattelättnad?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Intressant.se