Michael Jackson är inget allmänintresse för SVT

Ingen svensk TV-kanal kommer att sända minnesceremonin för Michael Jackson imorgon. TV4 lägger in en rad Michael Jackson-program, men den statsägda televisionen kommer inte att uppmärksamma det hela, den dagen, på något vis.

De anser sig uppenbarligen redan ha gjort sitt genom att visa en gammal dokumentär och ett hopplock från de egna arkiven på 45 minuter inklusive 14 minuter Thriller…

Hur var det nu med allmänintresset och SVT:s sändningar från minnesceremonier och begravningar? Att visa den mördade flickan Englas begravning våren 2008 ansåg SVT vara ett korrekt beslut men att inte sända från minnesceremonin för vår tids allra största artist är det inte.

Begravningen för en flicka som, före ett tragiskt mord, var fullkomligt okänd för nästan alla var något att visa, men inte ceremonin för den person i vår livstid som varit så offentlig som en människa kan vara.

Själva begravningen kommer att hållas privat inom familjen. Hur detta nu kommer att vara möjligt i alla övrig hysteri efter det att The King of Pop har lämnat in.

Uppdatering:

Via Kulturbloggen läser jag att det mesta nu lutar åt att TV4 kommer att sända ifrån minnesceremonin och därmed tar det ansvar som SVT inte tycks göra.

Uppdatering 2:

SVT har tagit sitt förnuft till fånga så till vida att man i alla fall sänder ceremonin på SVT Play.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant.se