Free Ted Valentin!

När Ted Valentin i början av juni talade om att hans olika sajter hade "misshandlats" av Google blev det många reaktioner bland bloggar, även här,  och även en snabb ursäkt från Google som lovade att fixa till det misstag som skett.

Nu när det gått 1,5 månad så visar det sig att det inte var så lätt och att löftet inte alls har infriats. Om detta berättar Andreas Ekström i ett inlägg som baseras på en mail-intervju med Ted Valentin där han konstaterar någonting viktigt:

"För mig har Google större makt än staten. Hamnar man i en konflikt
med staten kan man i värsta fall lämna landet. Men med Google finns det
inget riktigt alternativ.

Löser det sig inte med dem så måste jag lägga ner min verksamhet."

Förra gången lyssnade Google utan att sedan agera och rätta till sitt påstådda misstag. Nu hoppas jag, inte bara för Ted Valentins skull, att de även ser till att lösa det som blivit fel.

Andreas Ekström, som redan i förra veckan skrev om Google i Expressen, uppmanar oss även att uttrycka vad vi tycker om Google genom att kopiera det han har skrivit i sitt inlägg, något som både jag och andra definitivt är beredd att göra:

"Vi gillar er som bygger Google, men om ni inte låter ett helt annat
ansvarstagande följa den makt som vi som användare har gett er, då
måste vi söka oss någon annanstans"

Dessutom tweetas och retweetas just nu "Free Ted Valentin" för fulla muggar på Twitter och sprider budskapet om vårt ogillande av Googles nonchalans, mot en enskild entreprenör med en lysande affärsidé, på ett snabbt och effektivt sätt.

Andra bloggar om: , , , , , Intressant.se