Dräkterna är en del av simsportens utveckling

Jag har viss förståelse för diskussionen om simmarnas nya fantastiska dräkter som kapar rekord efter rekord vid VM i Rom. Men samtidigt är det en del av utvecklingen i en idrott.

För precis som många andra redan har konstaterat så är detta inte något annorlunda än vad som sker i princip överallt där det finns någon form av utrustning som kan vara med och påverka prestationen positivt.

Skridskosporten revolutionerades av ny skridskorna med "lös" skena och även där har dräkterna hjälpt till att kapa tiderna. Friidrottarna springer inte längre på kolstybb och har betydligt bättre skor. Slalomåkarna har numera carvingskidor istället för Stenmarks långa raka plankor. Björn Borgs trärackat från Donnay hade aldrig hjälpt Roger Federer att vinna alla sina titlar på 2000-talet.

Exemplen går att göra oändliga och det enda som är viktigt är att reglerna säkerställer att konkurrensen sker på så lika villkor som möjligt och att det inte är någon som vinner enbart för att han eller hon har exklusivitet i utrustning som ingen annan har möjlighet att använda.

Även om inte alla har de nya superdräkterna så är inte detta fallet vid sim-VM.

Ikväll håller vi tummarna för fler framgångar av de svenska simmarna i superdräkter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Intressant.se