DN och SvD säljer nyheter från i förrgår

Jag vet inte hur många gånger jag har tagit kortare prenumerationer på DN eller SvD under en period på 1-3 månader till ett förmånligt pris. Det handlar säkert om 15 gånger vid det här laget.

I jämförelse med att läsa Borås Tidning, som annars är den vi prenumererar på, så är det kärlek att istället få få fördjupad läsning i DN eller SvD. Problemet är bara att den kärleken landar i att även läsa gamla nyheter.

Det handlar inte om att det är gamla nyheter i förhållande till webben. Det går givetvis aldrig att komma ifrån. Nej, det handlar om att det är gårdagens nyheter som man får läsa i SvD och DN i västsverige. Har det spelats en fotbollsmatch eller kommit en stor nyhet av annat slag som hänt efter klockan 20.00 dagen före så får man som prenumerant av de stora morgontidningarna i västsverige vänta till dagen efter att läsa det i tidningen. Det vore exempelvis en utopi att få för sig att kunna läsa om USA:s bragd mot Spanien i Confederations Cup igår kväll i DN eller SvD i västsverige.

Jag har full förståelse för att det finns ledtider i att presslägga och trycka en tidning för att få med den ut med tidningsbudet på morgonen. Men att 2009 göra detta så tidigt att man tvingas trycka gårdagens nyheter från stockholmsupplagan som dagens nyheter i västkustupplagan.

I en kamp om prenumeranter och för att i förlängningen överleva en hårdnad kamp så borde det finnas ett större intresse att servera just nyheter och inte, i sammanhanget, gammal skåpmat som inte är intressant att läsa.

Varje gång jag har provprenumererat på DN eller SvD så svär jag att inte göra det igen, just av ovanstående orsak, och likt förbannat så gör jag det igen med samma besvikelse och samma enträgna försök från tidningarna att locka på mig ett fantastiskt bra erbjudande om jag fortsätter att prenumerera – på nyheterna från i förrgår.

Den DN-prenumeration som just i dagarna avslutas är den sista jag kommer att lockas till. Det lovar jag nästan.

Andra bloggar om , , , , , Intressant.se