Fejkbloggen är nu officiellt en fejkblogg

Så kom då den dagen när sanningen måste fram. Den kristna och ödmjuka men rättvisa bloggen Ingers blogg, i sanning en kristdemokratisk gräsrotsrörelse, har nu slutligen fått sitt rätta epitet – en kristdemokratisk fejkblogg.

Det är Johannes, vem nu denne man är, som beskriver bakgrunden till det hela:

"Anledningen till att den här bloggen över huvud taget existerar är för
att ni Kristdemokrater utger er för att vara något ni inte är. Man kan
inte jobba för ett tryggare och medmänskligare samhälle samtidigt som man erbjuder en plattform för folk som uttalar sig som Tuve Skånberg och Per Landgren. Man är inte heller ett sekulärt parti om man lyfter fram personer som anser att vetenskap är något godtyckligt som man bara förlitar sig på ibland.

[…]

Många har diskuterat om min blogg är odemokratisk och möjligen är det
så. Men jag anser att det är ett större problem för demokratin när ett
etablerat parti tillåts smyga med vad deras politik och politiker
faktiskt anser om sina medmänniskor."

Han skriver också att det inte finns någon koppling till vare sig något annat politiskt parti, någon PR-byrå eller som ett projekt för Konstfack.

I kommentarerna haglar lovorden över vad denna blogg har lyckats med. Den har uppenbarligen skapat ett politiskt intresse, om man ska tro vad som skrivs, och om så är fallet är bloggen snarast något som har hjälpt politiskt ointresserade att få upp ögonen för vilka åsikter som florerar.

Det är samtidigt ännu ett tecken på hur sociala medier på mycket kort tid kan lyfta fram något som genomförs efter noggrann planering. Och faktum är att fejkbloggen har legat så nära sanningen att vi förmodligen inte i sak skulle kunna anmärka på något i innehållet och påstå att det inte skulle kunna vara sanna ord från en verklig kristdemokrat.

Andra bloggar om , , , ,Intressant.se