Borås Tidnings obegripliga hållning till bloggar

Den obegripliga historien med Borås Tidnings argument för att inte implementera Twingly eller någon av deras likvärdiga tjänster fortsätter.

Efter premiären för gp.se med Twingly så blev jag på nytt nyfiken på när bt.se har tänkt sig att haka på den möjlighet som merparten av alla större tidningar numera har, tillika ett antal av BT:s syskon inom Gota Media.

Svaret är fortfarande det lika obegripliga att "ansvarig utgivare på Borås Tidning har fattat ett beslut att inte Twingly ska förekomma på bt.se med hänvisning till oklarheter i utgivarfrågan."

Förra gången jag ställde samma fråga var svaret snarlikt, men något längre:

"Twingly har diskuterats av tidningsledningen här BT och ansvarig
utgivare vill ha betänketid när det gäller vilka följder denna funktion
kan medföra för utgivarskapet. Det beror på att den ansvarige utgivaren
är den som svarar för att allt material som publiceras på bt.se (även länkar till externa sidor) följer etiska regler osv."

Varför BT har bedömt saken så annorlunda, jämfört med så många andra, får inte någon mer detaljerad förklaring från ansvarig utgivare Jan Öjmertz. Han svarar helt enkelt inte på mina enkla frågor om vad är det som skiljer bt.se ifrån sina konkurrenter och vilka oklarheter de är mer rädda för än vad så många andra är?

Även om det kan tyckas märkligt i sig så vore det ändå förståeligt om man har tagit beslutet grundat på att man inte ser att det tillför något till deras tidning. Men att hänvisa till oklarheter i utgivarfrågan är bara tramsigt.

Andra bloggar om , , , , , ,
Intressant.se