Wanja klamrar sig kvar för att hon är kvinna

Efter sitt 1 maj-tal svarade Wanja Lundby-Wedin på en fråga om hon någon gång under den turbulenta tiden funderat på att avgå:

"Jag är gammal undersköterska. Jag tillhör i den meningen, jag identifierar mig med, arbetarklassen. Jag är en av få kvinnor i AMF:s styrelse. Jag kände att om jag som kvinna, som undersköterska, skulle gå därför att pressen ifrån media blir för stor; vem skulle nästa gång gå?"

Jag är förvånad över att hon inte avgick och undrar nu vad är det hon säger egentligen är hennes drivkraft för att stanna kvar?

Är det argument hon har, för att inte avgå, att hon är en kvinna från arbetarklassen, att kvinnor är underrepresenterade i AMF:s styreles och att pressen från media vägdes in som något avgörande i beslutet?

Jag som i min enfald trodde att frågan handlade om ifall hon som individ hade gjort vad hon kunde för att allt skulle gå rätt till vid beslutet om Christer Elmehagens ersättningar.

Hennes svar tyder mer på att hon envetet valde att stanna kvar för att hon är kvinna och för att inte ge vika för medias tryck.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Intressant.se