Skäl att rösta på Piratpartiet

En lång och mycket läsvärd redogörelse över varför Piratpartiet är ett alternativ att rösta på i det kommande EU-valet finns att läsa på Sagor från livbåten där Marcus Fridholm talar om varför han blev piratpartist och vilka avgörande skäl som finns för andra att tänka likadant.

Jag har inte någon avsikt att lägga en röst på Piratpartiet, men likväl är Marcus långa genomgång mycket läsvärd. Inte minst borde alla representanter för de etablerade politiska partierna läsa det och noga fundera igenom vilken tunna de egentligen har hoppat i.

Avslutningsvis något helt annat, långt från Piratpartiet, men med koppling till Marcus Fridholm.

För 5 år sedan, i samband med festen vi hade en månad efter vårt USA-bröllop, gissade alla gäster hur vårt liv skulle ha utvecklats under de 5 åren fram till 2009. Lådan är öppnade, lapparn lästa och just Marcus gissade att vi antingen skulle ha 3 barn, husvagn och 10 veckors semester eller att vi fortfarande skulle vara barnlösa och planerade vår andra jorden runt resa.

Bortsett från husvagnen, som aldrig kommer att existera, så får ändå det första alternativet anses ha vunnit med hästlängder. 2 barn, ingen husvagn och 10 veckors semester om vi räknar bådas veckor.

Hyfsat bra tips med den garderingen!

Andra bloggar om , , , , , Intressant.se