Clark Olofsson borde låsts in på livstid för länge sedan

Jag är definitivt emot dödsstraff men förespråkar att personer ska kunna låsas in på verklig livstid. De är inte många, men det finns personer som klart och tydligt har bevisat att de inte ska få befinna sig ute bland vanligt folk.

En av dessa är Clark Olofsson, eller Daniel Demuynck som han numera heter, som idag åtalas för att ha haft en avgörande roll i den narkotikahärva som avslöjades förra året.

Det brottet enskilt ska självfallet inte vara tillräckligt för att låsas in på verklig livstid. Men Clark Olofsson har för många, många år sedan förverkat alla sina chanser och möjligheter att få fortsätta leva som en fri människa efter ett tidsbestämt straff. Han har för många år sedan samlat ihop till en mycket svart meritlista som borde ha renderat ett verkligt livstidsstraff.

Han har sedan 1963 dömts för ett upprepat antal bankrån, mordförsök, misshandel och knarksmuggling innan det brott som han nu misstänks för och som även det är knarkrelaterat. Då är det bara de brott som han är dömd för. Hur många andra brott han sannolikt har utfört har vi inte ens någon aning om.

När han exakt förverkade sina chanser till ett liv i frihet mellan varven vet jag inte, men de sammanlagt 42,5 års fängelse som han har dömts till sedan 1963 är ett tillräckligt bevis för att han inte borde fått den frihet som han inte kunde bemästra.

Andra bloggar om , , , , , , Intressant.se