Förbjud bröst i alla dess former – eller hur Malin Siwe försöker vara ironisk

Det där med ironi är som bekant en svårt konst. Min fru säger att jag inte ska vara ironisk i ett samtal med någon som är under 12 år. Tillhör man den ironiska generationen är det svårt att ändå låta bli.

Malin Siwe försökte sig igår på att vara ironisk på DN:s ledarsida när hon ifrågasatte den tajta blus som vänsterpartiets Hanna Löfqvist har på sig på en bild i partiets reklam för EU-valet.

Hanna-lofqvist

Jag utgår ifrån att Siwe, som sagt, försökte sig på att vara ironisk. Något annat är inte möjligt i sammanhanget där det varken förekommer en rejäl klyfta eller att det glipar mellan de knäppta knapparna i blusen. Hon må vara förlåten då hon, född 1961, knappast kan anses tillhöra den ironiska generationen.

För om Siwe helt seriöst ser bilden på Löfqvist som något att jämföra med rejäla klyftor på riktiga tutt-Lisor så har hon en del att jobba med i livet. Den som anser att det skulle vara något att bli beklämd över önskar nog helst att bröst inte existerade i någon form.

Med tanke på en del andra märkliga DN-debackel de senaste månaderna så är jag ärligt talat inte alls säker på att det handlar om ironi.

Andra bloggar: Isobel, Mymlan

Andra bloggar om , , , , , , ,
Intressant.se