EU-valet en blind fläck i människors medvetande

Jag undrar hur många som egentligen blev överraskade när röstkortet till EU-valet dök upp i brevlådan? Enligt den undersökning som DN kommenterar idag så visste 45 procent inte om att det var val om ett par veckor.

Jag vet inte riktigt hur man ska tolka detta. Kan det verkligen vara så att 45 procent av svenska folket kan lyckas undgå att höra talas om ett allmänt val som ska ske i början av juni?

Alldeles oavsett vilket intresse man har för att rösta, och hur de olika partiernas kampanjer har dragit igång eller inte, så måste det till en total avhållsamhet till allt vad nyheter heter för att lyckas undvika att veta om vad som ska ske. Det eller fullkomlig förträngning.

Carl Bildt har idag skickat ut sin första uppmaning att påverka vår omgivning att rösta i valet. I första hand vill han självfallet att vi ska rösta på moderaterna, men det allra viktigaste är att vi röstar och engagerar oss i det som i första hand är för vår nations bästa men som egentligen är för utvecklingen i hela Europa. Även om den möjligheten kan te sig ganska begränsad så är det på så vis vi kan bidra.

Jag vidhåller fortfarande att jag tror på betydligt högre siffra för Piratpartiet än de 5,4% som undersökningen idag visar.

Som en jämförelse hade junilistan 5,2 procent i en Sifo-undersökning bara ett par dagar före EU-valet 2004. Deras valresultat landade på 14,5 procent.

Andra bloggar om , , , , , , , Intressant.se