Byt till euro och skippa kontanterna

Jag har inte några som helst problem med ett avskaffande av kontanter i samhället. Det är inte heller ett problem för merparten av alla hyfsat stora verksamheter.

Problemet ligger hos alla små handlare där man idag inte har möjlighet att betala med kort eller mot bättre vetande tvingas betala en kortavgift på småköp.

Det är där problemet ligger, hos rabiata småhandlare som inte har fattat att deras beslut om att ta ut en kortavgift på köpet istället för att slå ut kostnaden på sina varor är något som irriterar kunderna till döds.

Mitt eget problem ligger oftast i att jag aldrig, när så krävs, har kontanter på mig längre. Som tur är har då oftast min fru det istället…

Avskaffa kontanthanteringen och inför euron i samma svep. Då är det ingen som nostalgiskt behöver se sina kära kronor i plånboken längre. Och om det skulle vara ett bekymmer så kan vi införa ett fritt val för den som är nostalgisk att få kalla sina euro för kronor.

Uppdatering:

Gå in på kontantfritt.nu och anta utmaningen att leva så kontantfritt som möjligt och sluta ta ut pengar i bankomaten. Du kan även gå med i Facebook-gruppen Vem behöver cash?

Andra bloggar om , , , , , , Intressant.se