Stoppa omoralen i twittrandet!

Att Twitter är bland de hetaste, och mest tacksamma, ämnena att diskutera nu märks mycket väl. Går vi tillbaka ett par-tre år i tiden så pågick samma diskussion, men då var det Facebook som var hetast.

Nu är Facebook mainstream där till och med mina bröder som alla är mellan 50-60 har registrerat sig och börjat facebooka.

Twitter får nu den mesta publiciteten och olika tyckare gör sitt bästa för att hitta negativa påståenden om det hela. Senast ut är påståendet att Twitter gör dig omoralisk för att hjärnan inte hinner få tid att reflektera eller känna av andra människors känslor.

Jag kan inte se att problematiken skulle vara större än i en rad andra sammanhang i livet. De allra värsta dräparna som publicerar vad många kan kalla omoral gör detta med en mycket noggran beräkning bakom och sannolikt är det samma noggranhet bakom mycket av det som twittras också. Vad som sedan anses vara omoraliskt och olämpligt är dessutom något som skiljer sig mellan var och en av oss.

Det kommer säkert, om det inte redan finns, att dyka upp twittrare som får enorma mängder följeslagare för att de använder sina 140 tecken enbart för att vara elaka och omoraliska. Var och en väljer om man vill följa detta och därmed även tala om att man gör det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Intressant.se