Dyslexi, något dolt eller ren sömnighet?

Jag kan verkligen inte förstå vad det är som skulle vara så svårt att förstå och känna sig förd bakom ljuset med i det avtal om Christer Elmehagens pensionsavtal.

För om det inte finns ruskigt motsägelsefulla delar i resten av det avtal som Elmehagen nu själv har gjort offentligt så förstår i alla fall inte jag det. Samtidigt kan man undra vad det är som gör att inte hela avtalet läggs upp på bordet för att en gång för alla föra fram det komplicerade i ljuset som Wanja Lundby-Wedin och en rad andra tycks ha missat.

En annan sak som man måste reagera över är när en person som sitter i drygt 20 styrelser, varav ett antal i stora företag, säger sig inte vara ett styrelseproffs. Vad krävs då för att kunna kalla sig eller bli kallad för styrelseproffs?

Ja, att det vare sig är antalet uppdrag eller digniteten i uppdraget, likt det i AMF som förvaltar stora summor pengar för många svenskars framtida pensioner, har både Wanja och ett antal andra sovande ledamöter tydligt bevisat.

I AMF har inte visats upp någon professionalitet alls. Att man känner sig som förda bakom ljuset kan kanske bero på att man helt enkelt har somnat vid bordet och skuggat ljuset med sitt eget huvud.